IMG_0594_tnSportstal Dijckhoeve in Lisserbroek bestaat al meer dan 50 jaar. Aanvankelijk als draversstal, maar gaandeweg uitgegroeid tot een kwalitatief toonaangevende pensionstal voor aankomende, gevorderde en topniveau dressuur- en springruiters en rijders. De Dijckhoeve is gemakkelijk, goed en snel bereikbaar vanuit de richtingen Amsterdam (A4), Leiden (A44) en Haarlem (N208). Het Haarlemmermeerse Bos en het Noordzeestrand bevinden zich op slechts 15 resp. 20 trailerminuten. De Dijckhoeve is verademend ruim en overzichtelijk van opzet. Onze gasten en hun paarden lopen elkaar dan ook niet of nauwelijks voor de voeten. De toegangspaden, aanbind- en parkeerterreinen zijn verhard, ruim en schoon. De paarden staan in mooie, frisse, ruime en lichte boxen. Weidegang is ruimschoots voorhanden. Ook de 1,5 km lange renbaan rondom het weiland is populair bij gasten en paarden. Het centrum is in totaal 7 ha groot.

De Dijckhoeve is gesitueerd op ‘De lange stukken´ in Lisserbroek. ‘De lange stukken’ zijn al generaties in het bezit van de familie De Regt, één van de pioniersfamilies uit de Haarlemmermeer. Woonde de familie op het Turfspoor, werd in later tijd op ´De lange stukken´ een stuk landbouwgrond door zoon Pim De Regt een stal gebouwd. De oudste zoon Pim legde zich naast zijn hout en betonfabrieken helemaal toe op paarden. Hij exploiteerde eerst een stal in Hoofddorp en liet daarna in de jaren ’60 van de vorige eeuw op ‘De lange stukken’ een draversstal zetten. In die tijd werd ook de draf- later renbaan aangelegd. Deze liep van oorsprong helemaal voorlangs de stallen. Hier waren ca. 50 boxen, waarin Pim de Regt zijn dravers en fokmerries onderbracht. Hij fokte veel paarden onder naam van Stal de Regt. Na zijn overlijden in 1991 werd de stoeterij een dressuurstal. Er werden nieuwe stallen (bij)gebouwd, rijbanen en voorzieningen aangelegd die De Dijckhoeve maken tot een eigentijds, toonaangevende pensionstal.

De totale oppervlakte van het complex bedraagt 7 ha. Het accent ligt op dressuurrijden, op alle niveaus. Daarnaast vindt u er alle voorzieningen en goede, vertrouwde paarden om recreatief en aangespannen te trainen en te rijden. Springen vindt voornamelijk plaats in de ruimbemeten, 50 x 70 m grote buitenbaan. Hier zijn ook de hindernismaterialen ondergebracht. Opmerkelijk is de grote saamhorigheid onder de Dijckhoeve-gasten. Zij stimuleren elkaar waar mogelijk en waken zowel over het welzijn van hun eigen als andermans paarden. Deze hebben het goed. Verkeren in een rustige omgeving, staan in mooie, ruime, frisse en lichte boxen, kunnen veelvuldig naar buiten en krijgen driemaal daags eersteklas voer.

Deze voorspoedige ontwikkeling, het kwaliteitsniveau en het plezier waarmee gasten en paarden nu verblijven op ‘De lange stukken’ zouden de pioniers van toen zeker erg veel deugd hebben gedaan.

Maud de Regt