DE ACCOMMODATIE

Sportstal Dijckhoeve herbergt de volgende faciliteiten:

  

 • Drie all weather rijbanen: 
  • Eén overkapte buitenbaan van 20 x 60 m; deze bevindt zich op het voorterrein; ze is rondom afgezet met een hoog hek, dat kan worden gesloten.
  • Eén dubbele buitenbaan van 50 x 70 m; deze wordt ook voor wedstrijden gebruikt.
  • Eén binnenbaan van 20 x 40 m; op de kopse kanten bevinden zich grote houdingspiegels; de activiteiten in de binnenbaan kunnen zowel vanuit de kantine als vanuit Eetcafé Bij Thomas en Hendrik bekeken worden; de ramen zijn voorzien van éénzijdig transparant tape, waardoor paarden, ruiters en rijders in de baan niet worden afgeleid.
 • Drie all weather longeerkralen.
 • Twaalf paddocks.
 • Eén renbaan van 1,5 km.
 • Eén overdekte stap-/drafmolen.
 • Dagelijks weidegang gedurende het seizoen.

IMG_0462_tn
DE STALLEN

De binnenboxen zijn ondergebracht in verschillende compartimenten, rond en nabij de centrale binnenrijbaan. Tegen de compartimenten zijn goed geïsoleerde, houten buitenboxen gebouwd. Daarnaast staan daar omheen geclusterde buitenboxen. Voor alle boxen geldt: ruimbemeten, fris, licht en vrij aan de bovenzijde. De boxen hebben verschillende afmetingen (2.60 x 4.00 m), (3.20 x 3.20) 3.00 x 3.80) een weefrek en worden door solide, veilige tralies van elkaar gescheiden, zodat uw paard altijd visueel contact heeft met de buurpaarden en de buitenwereld. Elke box heeft een zadelkast met nummer in de zadelkamer; dit correspondeert met het nummer van een dekenrek. Hier kunt u uw deken(s) op kwijt om af te leggen, te luchten of te drogen.

Er zijn twee compartimenten met acht binnenboxen, twee compartimenten met veertien binnenboxen, een vrijstaand compartiment met vier binnenboxen en zeventien buitenboxen en een cluster van acht goed geïsoleerde houten buitenboxen.

DE ZADELKAMERS

Er zijn twee ruime, verwarmde zadelkamers. De grote zadelkamer in De Hooiberg telt twee verdiepingen. In het vrijstaande compartiment bevindt zich de tweede, inpandige zadelkamer. De kasten zijn identiek aan die in de grote zadelkamer. Hier bevinden zich ook de bijbehorende dekenrekken. De kasten zijn voorzien van een nummer en een slot. Het nummer correspondeert met uw box en dekenhanger. De kasten zijn ruim bemeten en gemakkelijk toegankelijk. In elke kast staat een zadelkar. Hiervoor betaalt u een borgsom, tegelijk met het huren van de box.

DE AFSPUIT-/POETSPLAATSEN

De afspuitplaats is in de zomer koel doordat hij in het centrum van De Hooiberg is geplaatst. In de winter is de afspuitplaats verwarmd. Er is ruimte voor vijf paarden. Er is warm en koud stromend water; het solarium werkt op euromunten. Voor de stallen en voor de binnenbaan bevinden zich ruime aanbindplaatsen, voorzien van stromend water. Hier kunt u bij mooi weer en op uw gemak uw paard verzorgen en/of rijklaar maken.

IMG_0461_tnDE PADDOCKS

Sportstal Dijckhoeve beschikt over liefst 12 paddocks in uiteenlopende afmetingen. Deze worden regelmatig gesleept. De bodems zijn gedraineerd. De hekken zijn afgezet met stroomdraden. U kunt met één of meerdere paarden in vaste periodes van drie kwartier van de paddocks gebruik maken.

 

DE STAP-/DRAFMOLEN

Deze is overdekt en aan de zijkanten afgesloten tot op een hoogte van ca. 1.60 m. De bodem bestaat uit zand op een bestrate ondergrond. Dit werkt prettig en geeft het paard goede stabiliteit. Het is mogelijk uw paard(en), al dan niet afwisselend, te laten stappen en draven in de molen.

DE LONGEERKRALEN

Er zijn drie longeerkralen, elk voorzien van een all weatherbodem. Twee longeerkralen hebben een doorsnede van vijftien meter, de derde heeft een diameter van achttien meter.

IMG_0422_tnDE RENBAAN          

De renbaan is 1,5 km lang en loopt rond de weilanden. De baan wordt frequent gesleept. Het is een bijzonder plezierig circuit om uw paard in te stappen, warm te draven of uit te laten stappen, alsmede een uitgelezen gelegenheid om gedurende langere tijd rechtuit te rijden en zo de routine van de rechthoekige rijbaan te doorbreken.

WEIDEGANG

Het weideseizoen begint als het weer het toestaat vanaf mei. Aan het begin wordt een indeling gemaakt. De weidetijden zijn van 07.00 tot 12.00 uur, van 12.00 tot 17.00 uur, van 17.00 tot 22.00 uur. Als u uw paard in z’n eentje op de wei wilt zetten, kan dit ook gedurende 2,5 uur per dag.

VOEREN

Er wordt zes maal per dag gevoerd: driemaal per dag ruwvoer, driemaal per dag krachtvoer. U heeft keus uit basisbrok, sportbrok en een vijfgranenmix met vitaminekorrel. Daarnaast krijgt uw paard ruim voordrooggras van constante, zeer goede en ‘droge’ kwaliteit: 10 à 12 kg. Als uw paard medicijnen nodig heeft, worden deze bij de voerbeurten gegeven.

DE KANTINE

De kantine is elke dag gastvrij open voor onze pensiongasten en bezoekers. Er is een goede kop koffie en frisdrank verkrijgbaar. De situering, inrichting en aankleding maken de plek tot een gezellige ontmoetingsplaats. Er is ook gratis WiFi. Vanuit de kantine heeft u uitzicht op zowel het buitenterrein als op de binnenbaan.

BUITENBAR BLACK BESS

IMG_0452Tijdens de wedstrijden en als het weer het toelaat, wordt Black Bess geopend. Deze gezellige en sfeervolle buitenbar met veranda bevindt zich aan de rand van de grote buitenbaan. Met name tijdens de zomermaanden wordt er dagelijks druk gebruik van gemaakt van deze populaire voorziening.